[boleh Post Di Semua Media Sosial Korang]

[BOLEH POST DI SEMUA MEDIA SOSIAL KORANG]

.

MORAL ANAK HANCUR KERANA TIADA SOKONGAN DARIPADA IBU BAPA!

-

TAU TAK, SOKONGAN IBU BAPA DALAM MEMASTIKAN KEJAYAAN ANAK-ANAK ADALAH SANGAT PENTING. LAGI-LAGI DALAM BIDANG PENDIDIKAN.

-

Ibu bapa memainkan peranan penting dalam pendidikan anak-anak. Mereka bertanggungjawab dalam menyediakan pendidikan yang secukupnya selain daripada keperluan harian.

-

Setiap ibu bapa diwajibkan untuk menghantar anak ke sekolah. Jadi terdapat beberapa peranan yang harus dijalankan bagi memenuhi keperluan pendidikan anak-anak:

-

1. MENGAMBIL BERAT

Sebagai ibu bapa, kita seharusnya mengambil berat akan pendidikan anak-anak kita kerana mereka akan rasa lebih disayangi, dihargai dan dapat menaikkan semangat mereka untuk belajar.

-

2. MEMBERIKAN SOKONGAN

Tanpa sokongan dari kita, anak-anak merasakan mereka tidak dihargai dan tidak bersemangat untuk belajar. Sokongan yang dapat diberi adalah seperti galakan, sokongan moral dan sokongan dari segi kewangan.

-

3. MENJADI CONTOH KEPADA ANAK-ANAK

Orang pertama yang dikenali oleh anak-anak sejak mereka lahir lagi adalah ibu bapa. Jadi, ibu bapa seharusnya memberikan contoh yang terbaik kepada anak-anak mereka. Mereka akan mengikut jejak langkah ibu bapa mereka apabila sudah dewasa nanti bak kata pepatah, kemana tumpahnya kuah jika tidak ke nasi.

-

IBU BAPA PERLU INGAT! SOKONGAN MORAL KEPADA ANAK SANGAT PENTING DALAM MEMBERIKAN DORONGAN KEPADA ANAK-ANAK ANDA.

-

-

#int3tree
#resultanakbagusdenganint3tree .
#teamharz


About Us